Mi a fussatokbolondok.hu?

A #fussatokbolondok egy címkeként (#hashtag) indult el, melyeket közösségi média felületeken kezdtem használni, utalva A gyűrűk ura c. filmben, Gandalftól elhangzó mondatra, melyben a szakadék szélén lógva kiáltja oda a többieknek: “Fussatok bolondok!”

Mind a futás, mind a film és a regény is nagy kedvenc, és ez valahogy adta magát. Mint ahogy az is, hogy a futásból több legyen, mint magányos kocogás, vagy egy-két versenyen részvétel. Nem mellesleg, mivel a futás bárki sportja, sok ember űzi ezt a sportot, vagy épp kacérkodik a futás, kocogás gondolatával. Egy nagy futó-bumm elején járunk. Sokan felismerik, hogy a mozgás mennyire fontos, és indulnak el a mozgás eme, legegyszerűbb, legősibb irányába. Mert mi is kell hozzá? Csak egy jó cipő, és kitartás, hogy ne adjuk fel az elején.

És, hogy legyen mindig, aki támogat, ha nehéz, hogy legyen aki elkísér, hogy legyen kivel megosztani a futás örömét, szeretném összefogni a Siófokon és környékén élő futókat, hogy ne csak sport, de közösségi élmény is legyen a futás, a mozgás, a sport.

Ehhez a közösségteremtő feladathoz kaptam lökést a Budapesti Sportirodától, akik láttak fantáziát bennem, és Siófok futónagyköveteként képviselhetem a futókat, és a futást, lakóhelyem környékén.

A fussatokbolondok.hu eme közösségteremtő szándék mentén jött létre, virtuális felületként a siófoki és környékbeli futóknak.

Gyertek! Fussunk! Mozogjunk együtt! És ne felejtsétek:

“Fussatok bolondok!” 🙂

Szerényi Béla

Hozzászólások